Easy Power Supply

Power to the city

afbeelding 92

Geen stekker, geen stroom!

Op alle kasten van Orange Power Systems is stekkerdetectie aanwezig. Alvorens u gaat schakelen zorgt u er voor dat er een correcte stekker volledig is ingestoken in de contactdoos, pas daarna kunt de stroom veilig inschakelen met de app. Deze beveiliging is aanwezig zodat contactdozen niet zomaar onder spanning kunnen komen te staan en dat uw stekker ver genoeg is ingestoken om het vast smelten van een stekker te voorkomen.

 

 

 

 

afbeelding 93

Aardlekschakelaar afgegaan?

Geen paniek. Alle kasten van Orange Power Systems zijn uitgerust met een automatische resetfunctie. Dit houdt in dat de de schakelaar automatisch gereset wordt en weer opnieuw gestart kan worden via de app. 

Doet u dit echter te vaak, dan zal deze blokkeren en zal er een monteur moeten komen om de aardlekschakelaar weer in te schakelen.

Hoe voorkomt u uitval?

U voorkomt uitval door er voor te zorgen dat uw stekkers droog en schoon zijn. Ook zorgt u er voor dat de verlengkabels geen beschadigingen hebben voorzien zijn van een vaste blauwe CEE form stekker. Verloopstekkers van CEE form naar SCHUKO zijn erg handig, maar helaas ook vaak de oorzaak van een storing.

 

 

 

Onverklaarbare uitval

Maakt u gebruik van een krachtstroomaansluiting (rode stekker) 16A of 32A en valt deze onverklaarbaar uit?

Dit is uiteraard erg vervelend, maar hoe kan dat nou. Het kan zijn dat de verdeling over de 3 fasen niet helemaal goed gaat. Bij krachtstroom 16A heb je feitelijk 3 groepen (blauwe contacten) 16A gecombineerd in 1 rode stekker. Het is uiteraard de bedoeling dat je op iedere fase evenveel apparaten zet om te voorkomen dat je bijvoorbeeld op alle stopcontacten in de wagen welke zijn aangesloten op fase 1 te veel stroom afnemen, terwijl de andere 2 fases bijna niet belast worden. Hierdoor loopt er te veel stroom door fase 1 en zal de groepschakelaar uitvallen.

Door een electrotechnisch bedrijf je wagen te laten checken op een gelijkmatige belasting (zo noemen we dat) kan onnodige uitval voorkomen worden.

 

 

Stel uw vraag via de chat!

Voor vragen kunt in de app ook gebruik maken van de chatfunctie. Dit geldt voor vragen die best even kunnen wachten. De chat wordt enkel tijdens kantooruren uitgelezen en beantwoord. Gebruik de chat dus niet als er urgente storingen zijn. Hiervoor belt u met ons storingsnummer. 

 

 

afbeelding 94

Verloopstekkers, wat mag wel en niet!

Gebruikt u stroom uit een ondergrondse aansluiting dan is geen enkele verloopstekker toegestaan! U mag enkel een kabel met daar aan een vaste CEE-form stekker gebruiken in de ondergrondse kasten. Verloopstekkers zijn namelijk NIET waterdicht en zal bij regenval vollopen met water met alle gevolgen van dien.

De voorschriften schrijven voor dat alle buitencontactdozen (stopcontacten) CEE-form dienen te zijn. Zorg dan ook voor haspels/kabels met een blauwe of rode CEE form stekker. Staat u op een marktlocatie waar men toch SCHUKO/EURO contactdozen aanbiedt, gebruik dan enkel op die locaties een verloopstekker.

 

 

 

afbeelding 96

 

 

Het uitsplitsen van krachtstroom via de stekker is ook uit den boze! De kabel aan de krachtstroomstekker dient waterdicht bevestigd te zijn. Bij uitsplitsen van kabels (2 of 3 afgaande kabels) uit 1 stekker is NOOIT waterdicht en zal voor problemen zorgen.

U mag krachtstroom enkel splitsen middels een zwerfkast of paddestoel waarbij er weer afzonderlijke beveiligingen aanwezig zijn. U mag voor informatie altijd contact met ons opnemen.

afbeelding 98

Het verjongen van een aansluiting is levensgevaarlijk!

Met verjongen bedoelen we een verloopstekker van 32A naar 16A, dus van groot naar klein (vanaf de voedingskast gezien). De 32A groep in de kast is namelijk beveiligd tot 32A, er kan dus maximaal 32A stroom geleverd worden. Zit hier een kabel/stekker van 16A op aangesloten zal deze gaan doorbranden met alle gevolgen van dien!  Vergelijk dit met een snelweg die van 5 rijbanen naar 3 rijbanen gaat (groot naar klein). Hier zal onherroepelijk een file ontstaan (en wellicht ongevallen). Andersom van 3 rijbanen naar 5 rijbanen geeft ruimte en zal geen problemen veroorzaken.

 

Andersom mag wel, dus heb je bijvoorbeeld een stekker aan de wagen van 32A mag deze wel met een verloopstekker op een 16A groep aangesloten worden. De 32A stekker is namelijk afgestemd op de toelaatbare stroom van 32A terwijl de kast (groep) afschakelt bij 16A of meer. Dit levert geen probleem op. De kans dat je de groep dan overbelast is natuurlijk wel aanwezig, echter zal dan de groep uitschakelen. Heb je een 32A stekker is het natuurlijk het beste gebruik te maken van een 32A contactdoos.

 

 

afbeelding 100

Type contactdozen

Alle contactdozen op de kasten van Orange Power Systems zijn extra beveiligd door middel van stekkerdetectie. In Eindhoven staan nog generatie 1 kasten met specifieke contactdozen die na het insteken nog een slag naar rechts gedraaid moeten worden om te kunnen activeren. Na gebruik zijn deze contactdozen vrij te geven door op de rode knop te drukken.